Сценични изкуства за деца от 4 до 9 год.

DSCN5835_1

На сцената

Сценични изкуства за деца от 4 до 9 год.

Детето опознава света чрез движение, игра и действие. В ежедневният си живот, то изиграва всичко, на един етап само чрез имитация и подражание на света на възрастните, а по-късно пробвайки различни модели за поведение и действие на базата на опита си.
Въпросът “Кой съм аз?” от най-ранна възраст провокира децата да се включват в различни подражателни игри. В тях те могат да изиграят любими герои, както и да пресъздадат образите на своите страхове и мечти.

Герои и истории

В курса по сценични изкуства чрез театрални игри децата ще се запознаят с основите на актьорското майсторство, с помощта на езика на жестовете ще открият образа, скрит зад думата, ще създадат свои истории и ще ги драматизират. Опознавайки различните изразни възможности на своето тяло, децата се учат да изграждат образи,  като откриват и показват най-типичното за всеки герой.

Игра на светлини и сенки

Играта на светлини и сенки винаги е събуждала въображението на децата. Запознаваме ги с различните техники и изразни средства на този вид изкуство, за да могат свободно да създават герои и истории. С ръцете и тялото си изграждаме образи, разказваме истории, изрязваме силуети и създаваме декори от картон и цветен целофан.

Предмети и кукли

Процесът на създаване на героя в кукления театър преминава през отчуждаването и оживяването на собствената ръка, работа с различни предмети и превръщането им в импровизирани герои, за да може да се стигне до умението за водене на всяка кукла. Всичко това чрез разнообразни игри, подходящи за различните възрасти.

© Copyright - ArtKutia