Рисуване/Живопис OLD

fine-art-2

Забавление с цветове и форми

Рисуване и живопис за възрастни и деца над 10 години

В програмата са включени графични и живописни техники по зададена тема с различни материали – въглен, сух пастел, акварел, акрилни бои, смесени техники и др., както и запознаване с техниките за абстракто изкуство и колаж.

Рисунка – натюрморт, фигурална композиция, пейзаж, портрет

Рисуване на предмети от натура с молив, креда, въглен. Целта е постигане на обем на рисуваните предмети, чрез линия и щрих. Може да бъде подготовка за живописната картина или като самостоятелно произведение на изкуството.

Живопис – натюрморт, фигурална композиция, пейзаж, портрет

Изразно средство на живописта е цветът. В нашите занимания по живопис се овладяват повечето от основните живописни техники : акварелна, темперна, гвашова, пастелна (сух и маслен пастел), акрилна, смесена (комбинация от две или повече техники в една творба, например пастел и акварел) във всички жанрове на живописта – пейзаж, натюрморт, портрет, фигурална композиция, интериор.

Абстрактно
изкуство

Предмет на абстрактното изкуство са чувствата и емоциите. Чрез подходящото съчетание на цветове и форми в една абстрактната творба се постига не само хармония, човек се стреми да опознае невидимата, духовна страна на живота.

Колаж

Както подсказва и името, при тази техника не се използват бои и четки, а изображението се постига, чрез залепване на най- разнообразни материали върху платното или картона. Това могат да бъдат цветни хартии – релефни или гладки, текстилни материали, конци, дърво, пясък и т.н.

© Copyright - ArtKutia