Марсилски сапуни

Натурални Марсилски сапуни

Имаме честта да ви предложим най-финият сапун на света, произведен ръчно от майсторите на сапуни от Южна Франция. Ако веднъж изпитате мекото, фино и чисто усещане на марсилския сапун от зехтин, както се прави от векове, никога повече няма да използвате друг вид сапун.

Всички наши сапуни са произведени локално, в семейно-занаятчийската ни фабрика. На майсторите на сапуна са необходими 2 седмици, за да произведат Savon de Marseille. Деликатната смесица от зехтин, алкална пепел от морски растения и солена вода от Средиземно море се загряват 10 дни в антични казани, след това се излива в отворени ями, където се втвърдява. Разрязва се на кубчета и се щампова и след това се оставя да съхне на слънце и на морския вятър мистрал.

Финият бял прах върху повърхността на сапуна представлява остатък от морската вода, която ще изчезне веднага, след като сапунът се овлажни.

Големи парфюмеристи от долината на Грас – парфюмерийната столица на света, допринасят със своя талант за усъвършенстване уханията на сапуните Savon de Marseille.

Savon de Marseille традиционно е зелен или бял. Произвежда се от изцяло растителни съставки. Белият сапун се прави с палмово олио, зеленият – със зехтин. И двата вида са изискани, с грижа за ултра- хидратиране на кожата. Марсилският сапун се препоръчва от дерматолозите по целия свят за суха кожа и други болестни състояния. Невероятната пречистеност и овлажняващи качества го прави идеален за чувствителна кожа. Във Франция вярват от поколения, че може да почиства всичко – от ленени тъкани до лицето.

Savon de Marseille е напълно биоразграждащ се и производството и ползването му не застрашава околната среда.

Смята се, че първите марсилски сапуни са произведени през 14 век и са  вдъхновени от сапуните в Алепо, Сирия, които произвеждат сапун по много подобна формула от хилядолетия.

Пишете ни на Volkohim@gmail.com или се обадете на 0888 588 006 или 0878 680 410 за повече информациа и поръчки.

© Copyright - ArtKutia